Real PageRank 4 Trustrank 4.78 w sieci od 2010 BL 400k+ TF 32 CF 34
Yerba mate, nazywana także caa mati, to napar przygotowywany z wysuszonych oraz zmielonych liści drzewa zwanego ostrokrzew paragwajski. Herbata mate jest popularna przede wszystkim w państwach Ameryki Łacińskiej, przykładowo w Argentynie oraz dodatkowo w niektórych państwach Bliskiego Wschodu, przede wszystkim w Libanie i Syrii. Na stronie internetowej zaprezentowano, jak przebiega tradycyjne parzenie yerba mate. Do przygotowania naparu potrzebne są odpowiednie naczynia (takie jak guampa wykonana z rogu) oraz bombilla, pełniąca funkcję słomki filtrującej. Na witrynie internetowej zaprezentowano rodzaje naczyń, przygotowanie tykwy calabaza do użycia i dalszą konserwację naczyń. Na specjalną uwagę zasługuje dział yerba mate a zdrowie, w którym zaprezentowano między innymi szkodliwość i właściwości yerba mate. Teksty te zostały przygotowane na podstawie blisko stu czasopism i artykułów naukowych.